- Ikke betal med kontanter

Ut og drikke øl? Skattedirektoratet vil du skal bruke kort i stedet for kontanter for å betale regningen.

Skattedirektoratet oppfordrer til å droppe kontanter ved betling på restauranter og utesteder. Foto: Per Ervland
Skattedirektoratet oppfordrer til å droppe kontanter ved betling på restauranter og utesteder. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kortbruken i Norge slår stadig rekorder, men det er nok fortsatt mange som ikke klarer seg helt uten kontanter.

Men bruk av kontanter gir skattemyndighetene hodepine. Så vondt gjør det for Skatteetaten, at de nå går ut og ber nordmenn bruke bankkort i stedet for kontanter når de skal kjøpe seg en øl på puben eller betale restaurantregningen.

Grunnen er at Skattedirektoratet mener betydelige deler av omsetningen i servicebransjen består av penger under bordet, altså penger som ikke blir ført inn i noen regnskap og som derfor ikke blir betalt skatt for.

- Bruker du bankkort er du med på å snevre inn handlingsrommet for dem som unndrar omsetning fordi de ikke slår inn beløpet på kassaapparatet. Slik kan du som forbruker bidra til at vi får ryddigere forhold, og at skattepenger kommer inn til gode for oss alle, uttaler skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding.Les også: Denne mannen oppfordrer til svart arbeid

Ikke uproblematisk

Betaling med kort er ikke helt problemfritt for deg som forbruker. I helgen var det flere som hadde problemer med å bruke kortene sine, etter at en Telenor-feil slo ut flere av landets betalingsterminaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer