- Ikke betalt strøm siden april

Installerte solceller like før strømprisene skjøt i været.

FORNØYDE: Ekteparet Kari Nystrøen og Bjørn Nystrøen-Rygh er fornøyde med solcelleanlegget sitt. Kilde: Privat
FORNØYDE: Ekteparet Kari Nystrøen og Bjørn Nystrøen-Rygh er fornøyde med solcelleanlegget sitt. Kilde: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor skjøt prisene på strøm i været og har, foruten enkelte perioder med mer normale priser, holdt seg høyt det siste åra. Spesielt august og september i år var ille med priser over 4 kroner per kilowattime.

Måneden i forkant av priseksplosjonen på strøm, fikk ekteparet Kari Nytrøen og Bjørn Nytrøen-Rygh installert solceller på taket på gården deres i. Syringa i Rendalen.

Nå har de ikke betalt for strøm på flere måneder.

Det var Østlendingen som først omtalte saken.

Flyttet fra Oslo

Vi hadde bodd i Oslo i mange år, før vi bestemte oss å flytte til barndomshjemmet mitt som er en gård i Rendalen. Vi startet med å rehablitere låven, som sto for fall. Etter det har vi sett på taket og lekt med tanken om et solcelleanlegg, forteller Kari Nytrøen til DinSide.

Hun beskriver det som en stor overgang å flytte fra byen til gården, men at de hadde fått nok av bylivet og ønsket å bidra til distriktets utvikling.

Før de fikk solcelleanlegget installert på gården, snakket de med flere som hadde det fra før, men de ble ikke helt overbevist. Deretter tok de kontakt med Energi Pluss, en solcelleleverandør på Tynset, som hadde alle svarene ekteparet trengte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.