Ikke billigere hos If

If tjente mer enn 1,5 milliarder kroner i Norge i 2009. Men vil ikke love lavere forsikringspremier.

Ikke billigere hos If
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If Skadeforsikring er Nordens største forsikringsselskap og er til stede både i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Baltikum og Russland. Totalt kan selskapet, som eies av finske Sampo, skilte med hele 3,6 millioner kunder.

I en pressemelding som ble sendt ut i går, skriver selskapet at den norske delen av If forbedret sitt tekniske resultat nesten 12 prosent fra 1.684 millioner svenske kroner i 2008 til 1.883 millioner kroner i 2009. Det betyr at If Skadeforsikring tjente hele 1,53 milliarder norske kroner i det norske markedet i fjor.

Finansinntekter

- Betyr dette at eksisterende og nye If-kunder kan glede seg til lavere forsikringspremier?

- Nå må det understrekes at finansinntektene (red: inntekter knyttet til forvaltningen av forsikringspremiene) bidro sterkt til det gode resultatet i den norske virksomheten. At finansinntektene skjøt i været i 2009 er jo hyggelig, men vi har ingen garanti for at disse inntektene vil bli like høye i år, sier Jack Frostad, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Ønsker ikke jojo-priser

- Når det er sagt, skal det ikke underslås at vi tjente godt på selve forsikringsvirksomheten også, og at vi ligger der vi ønsker å være når det gjelder den såkalte totalkostnadsprosenten (red: omsetning minus kostnader og skadeutbetalinger). For oss er det imidlertid viktig å tenke langsiktig, noe som er viktig for å kunne være et forutsigbart fullservice-selskap for våre kunder. Vi ønsker derfor ikke å begynne med jojo-prising, slik forsikringsselskapene gjorde på slutten av 90-tallet. Den gangen lokket selskapene kunder med premienedsettelser, noe som slo tilbake ganske kraftig når skadeomfanget begynte å øke på begynnelsen av 2000-tallet. Den erfaringen viste med all tydelighet at en slik strategi var alt for kortsiktig. Og vi har ingen planer om å oppleve dette en gang til, sier Frostad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.