Ikke bind renten nå

Kronen styrker seg, rentene faller og sentralbanksjefen sender hyggelige signaler ut i eteren. Dette er ikke tiden for å binde renten.

Ikke bind renten nå
Publisert

Mange har nok sett seg grundig lei på store rentedifferanser mellom den flytende og den faste renten i høst. Fra mai/juni i fjor har den flytende renten skutt i været mens den faste faktisk holder seg lavere enn den flytende for tiden. Og det gjelder selv om man kun binder renten for ett år (i de få bankene som tilbyr så kortsiktige fastrenteavtaler).

Lavere enn flytende - nå

Mens den flytende renten styres av pengemarkedsrenten (prisen på lån mellom bankene) og styringsrentene fra Norges Bank, bestemmes den faste renten av obligasjonsrentene, dvs. renten på statsobligasjoner. Disse påvirkes i mindre grad av endringer i det generelle rentenivået enn renten i pengemarkedet.

Hos NOR24 kan du binde renten på lån inntil 60 prosent til en rente på 7,1 prosent i enten tre, fem eller ti år. (Renten betinges av at lånet er på over 500.000 kroner.) Men bankens kundekonsulenter forteller at du i alle fall bør vente til over helgen med å inngå låneavtaler.

- Obligasjonsrentene har gått ned, og vi regner med at rentemøtet på mandag vil velge å sette ned de faste rentene i neste uke, forteller kundekonsulenten hos NOR24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer