Ikke bit på denne!

En litt snedigere Ebay-svindel med forgrening til Norge figurerer idag på e-post.

Feil adresse:  Det ser ut som Ebay, men det er feil adresse. Det står heller ingenting som tyder på at de vet hvem du er og hva du har handlet på Ebay.
Feil adresse: Det ser ut som Ebay, men det er feil adresse. Det står heller ingenting som tyder på at de vet hvem du er og hva du har handlet på Ebay. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som DinSide tidligere har skrevet, vil nettsteder sende deg en e-post om betalingen svikter. Men også svindlere sender deg e-post hvor de gir seg ut for å komme fra nettbutikker. - Noe gikk galt med betalingen din, sier de. Du må gå inn på denne siden og legge inn betalingsdata på nytt.

Nøyaktig kopi

Det er mange som handler på Ebay, og mange som mottar denne e-posten har kanskje gjort det igår eller idag, og finner det ikke overraskende med en tilbakemelding. Men denne er altså svindel. Den tar deg først til en side hos vossfotoklubb.com hvorfra du automatisk sendes videre til gosmartdrivingschool.co.uk. Her ligger det flere sider som er nøyaktige kopier av tilsvarende sider der den virkelig Ebay ber om betalingsdata.

Kopien er så avansert at siden også velger riktig språk, den har norsk tekst for norske "kunder".

Fyller du ut kortdata her, vil svindlerne sette igang og handle for dine penger. De vil ikke nødvendigvis få tilsendt noen varer, i stedet kan de være registrerte selgere hos f.eks. Ebay og kjøpe varer av seg selv med ditt kort.

Slik gjennomskuer du dem

Men for deg som leste vår tre punkts svindelguide, er det lett å gjennomskue svindelforsøket. Når du holder musepekeren over lenkene i mailen, går flere av dem til vossfotoklubb.com. Dette er i seg selv et sikkert tegn på svindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer