Økonomisk rådgivning

Ikke bli blendet av testresultatet

Forbrukerrådet er ikke helt fornøyd med den økonomiske kartleggingen til helt ny, omfattende test av personlighet og privatøkonomi, samt rådene som gis etter at testen er gjennomført.

PSYKOLOGI OG ØKONOMI: Forsker og psykolog Rolf Marvin Bø Lindgren og psykologspesialist Jan Ove Hesselberg har bidratt til spørsmålene om personlighet og økonomiske beslutninger i DNBs nye digitale test. Foto: Shutterstock/skjermdump
PSYKOLOGI OG ØKONOMI: Forsker og psykolog Rolf Marvin Bø Lindgren og psykologspesialist Jan Ove Hesselberg har bidratt til spørsmålene om personlighet og økonomiske beslutninger i DNBs nye digitale test. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert

Nylig lanserte DNB en helt ny, omfattende test der du ved å svare på spørsmål om egen økonomi og personlighet, skal få skreddersydde råd fra landets største bank.

Dinside har selv tatt testen, og vi kan skrive under på at den virkelig går i dybden og krever at den som tar testen setter av god tid og får oversikt over egen økonomi.

Med dette er egentlig noe av DNBs motivasjon for å rulle ut denne testen allerede oppfylt - de vil nemlig at folk skal bruke mer tid på privatøkonomien, få bedre oversikt og dermed ta smartere grep for å få mest ut av pengene sine.

- Undersøkelser viser at vi nordmenn er dårligst i Skandinavia på budsjett, og de fleste av oss bruker kun én til to timer på økonomi i måneden. Til sammenligning bruker vi tre timer på sosiale medier hver dag, sier personmarkedsleder Ingjerd Blekeli Spiten til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer