Ikke bli et lett bytte for svindlerne

Tøm brukskontoen og skjul PIN-koden din når du bruker kortet.

Pass godt på hver gang du bruker kortet og begrens hvor mye penger du har stående på brukskontoen. Da får ikke svindlerne med seg stort mer enn skuffelse, selv om de skulle klare å få tak i kortet ditt. Foto: Kim Jansson
Pass godt på hver gang du bruker kortet og begrens hvor mye penger du har stående på brukskontoen. Da får ikke svindlerne med seg stort mer enn skuffelse, selv om de skulle klare å få tak i kortet ditt. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fylles kontoen opp med skattepenger for mange av oss. I tillegg gjør feriepengeutbetalingen at vi har ekstra mye penger på brukskontoen akkurat nå. Det kan få store konsekvenser om du blir svindlet.

Med enkle grep kan du redusere risikoen for svindel, og begrense skadeomfanget hvis du skulle være uheldig å bli rammet.

Les også: Slik varer feriepengene hele året

Tøm kontoen

Punkt en er å begrense beløpet du har på brukskontoen. Du bør altså tømme kontoen selv, før svindlerne gjør det. Ditt ansvar for svindlet beløp er riktignok begrenset, men det er deilig å slippe alle problemene i etterkant, og ikke bli stående fullstendig tom for penger midt i ferien.

– Banken vil dekke tapet så lenge du ikke har vært uaktsom. Men det er svært ubehagelig og det innebærer merarbeid dersom du blir utsatt for kortsvindel, så det er lurt å være føre var, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge til DinSide.

Å begrense saldoen på brukskontoen er for øvrig et råd som er gyldig hele året, ikke bare i ferietiden. Gjør det til en vane å overføre penger fra brukskontoen til en regningskonto på lønningsdag hver måned. Da har du alltid penger på konto når regningene forfaller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer