Ikke bli leieboer hos samboeren din

– Kvinner blir gjerne sittende igjen med pynteputer og matchende gardiner, advarer forbrukerøkonom.

Flytt gjerne inn hos kjæresten. Men sørg for at du også får din del av verdistigningen for deres felles hjem.  Foto: Colourbox
Flytt gjerne inn hos kjæresten. Men sørg for at du også får din del av verdistigningen for deres felles hjem. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdistigningen på boliger har vært formidabel de siste 20 årene. Kvadratmeterprisen doblet seg fra 1992 til 2002, og doblet seg så på ny igjen fra 2002 til 2012.

Men verdistigningen på bolig er det slett ikke alle som får med seg, og det er flest kvinner som går i denne økonomiske fellen.

Mannen eier boligen

En ny undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB viser at av gifte og samboende par er det 23 prosent av mennene som oppgir at de eier boligen paret bor i, mens kun 8 prosent av kvinnene sier at det er de som eier boligen. Gifte par eier dessuten boligen sammen i større grad enn samboere. 78 prosent av de som er gift eier boligen i fellesskap, mot kun 53 prosent av de som er samboere. – Bolig er nok for mange den største formuen vi besitter. Det gjelder derfor å ha ting på stell når man flytter sammen. I følge tall fra SSB gifter vi kvinner oss gjerne med menn som er tre til fire år eldre enn oss. Siden mannen er eldre og gjerne tjener mer har de ofte kjøpt seg en bolig når de finner sin yngre utkårede. Men, ikke flytt inn til mannen uten å kjøpe deg inn, da kan du ende opp med å sitte igjen med ingenting, advarer Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer