Ikke bruk denne matklypen

Den skiller ut det giftige stoffet PAA.

Ikke bruk denne matklypen
Publisert
Sist oppdatert

Fødevarestyrelsen i Danmark har meldt om funn av en type matklype som skiller ut de giftige stoffene, primære aromatiske aminer (PAA) til mat, melder matportalen.no.

Ifælge Mattilsynet skal det eksistere flere importører av det farlige kjøkkenredskapet i Norge, disse skal nå være underrettet.

Les også: Drikkeflasken kan skade deg, kjemikalie langt giftigere enn antatt

Det var gjennom det europeiske meldesystemet RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), at Mattilsynet fikk beskjed om det skumle redskapet. Les også: Maten som kan bli til gift

Jamie Oliver

Matklypen er av merket Jamie Oliver, Professional Series by Tefal. Den er utført i blankt stål med sort nylonbelegg på gripeflatene, og er produsert i Kina.

Mattilsynet råder kunder til å levere varen tilbake hvor den er kjøpt.

Kreftfare på lang sikt

PAA er et farlig stoff som kan være kreftfremkallende og som kan virke negativt på arveanlegg. Kjøkkenredskapet skal ikke utgjøre noen akutt helsefare, men påvirkningen kan være skadelig på lang sikt, sier Mattilsynet til matportalen.no. Les også: Miljøgifter i deodorant

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer