Ikke bytt bosted!

Militæret hjelper deg med boutgifter under førstegangstjenesten. Si derfor ikke opp leieavtaler eller bytt bosted like før du reiser på rekruttskolen.

Publisert

Bor du i et selvstendig bosted, det vil si ikke hos foreldre eller nær familie, kan du få støtte til dekning av faktiske boutgifter.

Boutgifter

Vernepliktsverket regner følgende som faktiske boutgifter:

* Husleie og evt. garasjeleie dersom denne er en del av husleien* Renter, omkostninger og gjelsdforsikring på boliglån, lån til innbo og lån til oppussing* Strøm- og brenselsutgifter* Kommunale avgifter* Premie på bolig- og innboforsikring* NRK-lisens

Utgiftene må dokumenteres med originaler eller bekreftede kopier av regninger, husleiekontrakt, skjøte etc. I tillegg må du levere siste års selvangivelse eller ligningsutkast, bostedsbevis fra Folkeregisteret samt lønnsbekreftelse fra arbeidsgiver.

I forhold til inntekten

Uansett sivil status gjelder det at boutgiftene må stå i forhold til den inntekten du hadde før du dro i militæret. Unntaket her er soldater med bekreftede muligheter til å få arbeid og inntekt, for eksempel nyutdannede sykepleiere eller ingeniører.

- Vi tar hensyn til dokumenterte utgifter så langt det er rimelig, men det gis ikke støtte til å dekke utgifter som langt overskrider det man kunne klart å betjene ved den inntekten man disponerte før førstegangstjenesten, advarer sosialøkonomisk rådgiver ved KNM Harald Hårfagre, Olaug Kvalstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer