Den store byttedagen 2021

Ikke bytt julegaver samtidig med alle andre

Denne romjula har du mange byttedager å ta av, og du kan faktisk vente med byttinga til over nyttår også.

FIRE BYTTEDAGER: Romjula har fire dager med full åpningstid, men vurdér om du kan vente enda lenger med å bytte julegavene du ikke vil ha. Foto: Shutterstock/skjermdump
FIRE BYTTEDAGER: Romjula har fire dager med full åpningstid, men vurdér om du kan vente enda lenger med å bytte julegavene du ikke vil ha. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele åtte av ti kommer til å bli misfornøyde med noe de får under juletreet, og sannsynligvis vil de bytte julegaven i en ny vare, størrelse, farge eller annet.

Denne jula «mister» vi en del fridager, siden julaften havner på en fredag, men til gjengjeld er det flust med fulle arbeidsdager i romjula. Og da er det sikkert en god del som har tenkt seg til bysentrum eller kjøpesentre for å bytte julegaver.

- Utsett bytteturen

«Den store byttedagen» i år blir nok mandag 27. desember. Du bør imidlertid tenke deg om før du drar av gårde på byttetokt akkurat denne dagen.

- Når butikkene åpner opp igjen i romjula, er det viktig å følge samme råd og regler som før jul: Hold avstand, bruk munnbind og utsett turen hvis du ikke er frisk, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til DinSide.

- Vi tror butikkene vil ha god kontroll på avstand og antallet kunder i lokalene, også i romjula. Men det kan være lurt å legge bytteturen til andre tidspunkter enn tidlig ettermiddag, da de fleste er ute, sier Nakstad videre.

Live-teller kundene

Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter, har live-telling av antall kunder inne på senteret på plass permanent, og dette er et nyttig hjelpemiddel for de som tar turen og lurer på om de vil gå inn eller ei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer