Ikke en vanlig tomat

Den nye tomattypen er like søt som fersken, men fortsatt like sunn.

PÅ STØRRELSE MED CHERRYTOMATER: Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov av vitamin C. (Illustrasjonsfoto). Foto: Colourbox.com
PÅ STØRRELSE MED CHERRYTOMATER: Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov av vitamin C. (Illustrasjonsfoto). Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ernæringseksperter ser på tomaten som en real supermat, fordi den er fylt med vitaminer og antikosidanter som gjør at den beskytter mot kreft. Men det hjelper kanskje ikke så mye hvis du ikke liker smaken?

En ny søt variant være løsningen for små og store som ikke spiser tomat med stor glede. I Spania dyrker nemlig bønder en tomat som er like søt som fersken, skriver Daily Mail.

Dette kommer som et resultat av kryssavl, der 3 000 tomatvarianter er med i bildet. Det har tatt to år å komme fram til den søte varianten, som kalles for "sugardrop" eller sukkerdråpe.

Trolig får vi se den i Norge også. Les mer lengre ned.

Les mer om tomat:Tomat mot rynkerLilla tomater mot kreftSupertomat kan stoppe sykomd

Til sære barn

Dyrkingen gjøres på vegne av matvaregiganten Tesco, som nå håper at foreldre vil kunne oppfordre barna sine til å spise en tomat, på samme måte som de spiser en drue eller en fersken.

Faktisk så er den smakfulle tomaten, som er på størrelse med en cherrytomat, enda bedre for barna enn frukten. Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov for vitamin C.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.