Ikke en vanlig tomat

Den nye tomattypen er like søt som fersken, men fortsatt like sunn.

PÅ STØRRELSE MED CHERRYTOMATER: Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov av vitamin C. (Illustrasjonsfoto). Foto: Colourbox.com
PÅ STØRRELSE MED CHERRYTOMATER: Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov av vitamin C. (Illustrasjonsfoto). Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ernæringseksperter ser på tomaten som en real supermat, fordi den er fylt med vitaminer og antikosidanter som gjør at den beskytter mot kreft. Men det hjelper kanskje ikke så mye hvis du ikke liker smaken?

En ny søt variant være løsningen for små og store som ikke spiser tomat med stor glede. I Spania dyrker nemlig bønder en tomat som er like søt som fersken, skriver Daily Mail.

Dette kommer som et resultat av kryssavl, der 3
000 tomatvarianter er med i bildet. Det har tatt to år å komme fram til den søte varianten, som kalles for "sugardrop" eller sukkerdråpe.

Trolig får vi se den i Norge også. Les mer lengre ned.

Les mer om tomat:
Tomat mot rynker
Lilla tomater mot kreft
Supertomat kan stoppe sykomd

Til sære barn

Dyrkingen gjøres på vegne av matvaregiganten Tesco, som nå håper at foreldre vil kunne oppfordre barna sine til å spise en tomat, på samme måte som de spiser en drue eller en fersken.

Faktisk så er den smakfulle tomaten, som er på størrelse med en cherrytomat, enda bedre for barna enn frukten. Bare en håndfull av de spesielle tomatene dekker rundt 50 prosent av barns anbefalte dagsbehov for vitamin C.

I tillegg er tomater en av de beste kildene til lykopen. Det er antioksidanten som gir tomaten den dype røde fargen, og som nøytraliserer ødeleggende frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er blant annet kjent for å kunne forårsake kreft.

Matvarer alle bør spise

Et vell av sorter

Informasjonssjefen i Opplysningskontoret for frukt og grønt sier til DinSide Helse at hun ikke kjenner til denne tomaten, men understreker at det dukker opp nye tomatsorter hele tiden.

- Det er et vell av sorter, og i Norge er utvalget av tomater helt imponerende. Vi kommer helt sikkert til å se denne tomaten også, sier Britt Kåsin.

Ashleigh McWilliams ved Tesco uttaler til Daily Mail at de vil markedsføre den nye tomaten som en type supermat, for å øke populariteten av matvaren. En ny studie viser at salget av blåbær har økt med 305 prosent det siste året, etter at man begynte å kalle blåbær for en supermat.

Noen slakter imidlertid moderne supermat

Men alt til sin pris: På det britiske markedet vil en 280-grams pakke med de nye tomatene koste fire ganger så mye som tradisjonelle tomater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer