- Ikke fått en eneste faktura

Trond Manskow er fornøyd med datterens mobilabonnement.

Datteren til Trond Manskow har brukt telefonen i et halvt år uten å motta en eneste faktura. Det skyldes ikke en feil, men fornuftig mobilbruk. Foto: DinSide
Datteren til Trond Manskow har brukt telefonen i et halvt år uten å motta en eneste faktura. Det skyldes ikke en feil, men fornuftig mobilbruk. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen i det norske mobilmarkedet har lenge presset prisene, spesielt hos de mindre aktørene. Det er faktisk sånn at flere nordmenn i dag ringer helt gratis helt året med et helt vanlig privatabonnement.

Dette har Trond Manskow oppdaget.

– Vi har kjøpt et Tele2 Sheriff-abonnement til vår datter på elleve, og vi har på et drøyt år ennå ikke fått en eneste faktura, sier han til DinSide.

Han forklarer at datteren bruker mobiltelefonen til meldinger og samtaler, og synes dette er helt utmerket.

– I praksis har hun gratis mobilbruk, sier Manskow, som mener mange foreldre kan spare store penger på skjulte månedsavgifter hvis de velger riktig abonnement.

Er du en av dem som kan ringe gratis? Finn ut: MOBILKALKULATOR

130 ringeminutter hver måned

Tele2 Sheriff-abonnementet er ikke det eneste i sitt slag, men er av Telepriser.no kåret til Norges billigste ved lavt og middels forbruk.

Kundene betaler ingen månedsavgift eller etableringsavgift, og du får 130 ringeminutter og 90 sms hver måned. Først når du ringer eller tekster mer enn dette, begynner taksameteret å løpe. Minuttprisen er på 0,79 kroner for innenlandssamtaler, og prisen per sms er 0,39 kroner.

Men Tele2 fikk kundene mot seg da de tidligere i år endret vilkårene til Tele2 Sheriff.

Slik velger du beste abonnement

Tele2 Sheriff kan være et godt alternativ for mange, men det er slett ikke sikkert det er det riktige abonnementet for deg. Slik finner du ut hva du bør velge:

1. Kartlegg mobilbruken din
Ikke velg et abonnement som virker fristende før du har undersøkt hvordan ditt ringemønster fortoner seg. Det er ingen vits i "snakk så mye du vil"-abonnementer hvis du bruker mobilen mest til sms. Motsatt er det ikke noe poeng med100 gratis sms i måneden hvis du ikke er en hyppig tekster.

Ikke tro at du skal endre vaner dersom du bytter abonnement. Ta i stedet en titt på den forrige mobilfakturaen din. Undersøk hvor stor andel av regningen som gikk til sms, som gikk til andre nettoperatører osv. Dette bør gi deg en pekepinn på ringemønsteret ditt.

2. Sammenlign leverandørene
Det kan virke som en umulig oppgave, men det er det faktisk ikke. DinSide har en kalkulator der vi har samlet data fra alle mobilopreatørene. Her kan du taste inn ringemønsteret ditt og finne ut hvilket abonnement som passer for deg.

Du plotter inn hvor mye du ringer, hvor mange meldinger du sender, når på dagen du ringer mest og så videre. Deretter vil du få svar på hvilket abonnement du bør velge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer