Strømpris

- Ikke ferdig med strømprisrekorder ennå

Kraftanalytiker forventer fortsatt dyre strømpriser når nettene blir lange og kulda for alvor setter inn.

STRØMPRISTOPPEN ER IKKE NÅDD: Dette fastslår kraftanalytiker. Les mer i saken under. Foto: NTB/Volue Insight
STRØMPRISTOPPEN ER IKKE NÅDD: Dette fastslår kraftanalytiker. Les mer i saken under. Foto: NTB/Volue Insight Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Strømprisene har aldri vært så høye og det settes rekorder hver måned. Jeg tror ikke vi er ferdig med prisrekorder ennå, sier kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til Romerikes Blad (krever abonnement).

- Prisene vi har nå er dramatisk for mange, men det kan faktisk bli mye verre. Du må nok forvente rekordhøye regninger i månedene fremover også. Det er ikke noen forventning at prisene skal falle. Våre prognoser er at det skal ligge på omtrent det nivået det er på nå også fremover, fortsetter Lilleholt.

Fortsatt verre på kontinentet

I august lå strømprisen på drøyt én krone kilowattimen, og da kunne Lilleholt fortelle Dinside at det var et realistisk scenario at vi kommer til å få priser her til lands som i resten av Europa, altså strømpriser som er 50 prosent høyere enn de vi har per nå.

Her finner du alle Dinsides siste saker om strømprisene

Tar vi en titt på de historiske strømprisene hos Fjordkraft, var snittprisen i september for Øst-Norge på 1,35 kroner per kilowattime. Samme måned i fjor lå strømprisen på 12,75 øre kilowattimen i snitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.