Ikke for godt til å være sant

Kulturdepartementet godkjenner nettauksjoner som frister med ekstremt lave priser.

Foto: Montasje av skjermbilder fra Mr123.com og En-krone.com
Foto: Montasje av skjermbilder fra Mr123.com og En-krone.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev DinSide om et nytt auksjonsfenomen som har begynt å slå rot i Norge. Nettsider som Mr123.com og En-krone.com frister med ekstremt lave priser og inntil 99 prosent rabatt på utvalgte varer, hvis du er så heldig å legge inn budet ditt til rett tid.

Det som skiller disse nettsidene fra ordinære auksjoner, er at du bare kan øke budet med et visst antall øre av gangen. En budrunde er som regel bare avgrenset til ett eller to minutter, men hver gang det legges inn et nytt bud, trekkes tidtelleren tilbake til start, og nye minutter legges til. På den måten vet du aldri når en budrunde vil bli avsluttet.

Modellen har vært omdiskutert, ikke minst blant DinSides lesere, der flere personer har hevdet at slike nettauksjoner ikke kan kalles auksjoner, men lotteri. Lotteri- og stiftelsestilsynet har heller ikke vært sikre på hvordan de skal karakterisere slike spill, og bedt Kultur- og kirkedepartementet avgjøre. Nå er dommen klar.

Følg saken:

  • Hvordan er det mulig? Nettsted frister med inntil 99 prosent rabatt
  • Populær nettauksjon kan bli stoppet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer