Ikke gå i dekoderfella

Mange satelittmottakere er låst til enten Canal Digital eller Viasat. Kjøp en dekoder som lar deg se kanaler fra begge, og få dobbelt så mange kanaler å velge mellom.

Publisert
Sist oppdatert

Med egen parabol kan du sitte i godstolen og se TV- og radiostasjoner fra hele Europa.

I tillegg kan du kaste programbladet. Elektroniske programguider holder deg nemlig oppdatert om TV-programmene på de ulike kanalene.

Problemet for den ferske parabolkjøper er å orientere seg i et svært uoversiktlig marked.

Du må velge mellom et utall ulike parabolanlegg, der prisene i hovedsak varierer etter type satelittmottaker og parabolens størrelse.

I tillegg kommer valget av programpakke. I Norge står valget mellom Canal Digital og Viasat. Klikk her for å se de største forskjellene mellom dem.

Hvilken dekoder?

Det er fremdeles en del feller du kan gå i, men de var flere for noen år siden. Da måtte du i tillegg bestemme deg for om du skulle kjøpe en analog eller digital satelittdekoder. I dag er det kun digitale satelittmottakere som gjelder.

- Mitt klare råd er at du kjøper en dekoder som gir deg mulighet til å motta signaler fra begge programleverandørene, sier Erik Andersen, informasjonssjef i bransjeforeningen Elektro- og ElektronikkBransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer