Ikke gå i fella

Du kan spare mye på å handle i verdibutikkene, men passer du ikke på, kan det fort bli dyrt.

HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men den kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk.
HVOR GÅR DU INN? Du får ikke kjøpt hele middagen på Normal, men den kan bli billigere om du kjøper noen av ingrediensene der i stedet for i en vanlig dagligvarebutikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene stiger, kampen om kundene er hardere, og såkalte verdibutikker, tidligere kalt «dollarstores», er vekstvinnere, var konklusjonen da analysebyrået NielsenIQ la fram dagligvarerapporten for 2022 i går.

Vår pristest viser også at disse butikkene, med sin blanding av nips, oppbevaring, interiør, hårstæsj, hudpleie, vaskemidler og godteri, på mange måter er prisvinnere: Du kan spare opptil 50 prosent på utvalgte handlevarer, viser vår prissjekk.

Men det motsatte kan også fort skje, om du ikke passer på: Ikke alt er så billig som det kan se ut ved første øyekast.

Sjekk størrelsen!

Aldri har vårt mantra om å sjekke liter eller kiloprisen vært viktigere. For et overraskende stort flertall av produktene har ikke sammenlignbare størrelser. Er det for eksempel kurant å sammenligne en femlitersdunk Zalo med en halvlitersflaske? For en storhusholdning, kanskje, men for resten av oss er det kanskje verdt å betale 8 kroner mer - per liter - for en halvlitersflaske i dagligvarebutikken enn for en dunk på Europris.

Hos Europris fant vi også noen kuriøse størrelser på potetgullposene, for eksempel er Maaruds paprikapotetgull 250 gram, i stedet for 260 gram som vi fant i dagligvarebutikken. Sørlandschips kom i enda mindre poser, 160 gram, mens de samme posene er 195 eller 200 gram i lavprisbutikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer