Black week og black friday

Ikke gå i netthandel-fellene

Når du skal handle alle gavene på nett, dukker det opp noen utfordringer. Her får du gode råd til sikker handel.

KREDITTKORTET KLART: Det anbefales å betale med kredittkort når du handler på nett. Les hvorfor i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
KREDITTKORTET KLART: Det anbefales å betale med kredittkort når du handler på nett. Les hvorfor i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Stadig flere nordmenn handler på nett, og der vil også mye av julehandelen bli unnagjort.

I år sier to av tre nordmenn mellom 30 og 40 år at de vil kjøpe julegavene på nett, ifølge en fersk DNB-undersøkelse. Aldri siden de begynte å måle handlevaner i julen, har det vært så mange som vil velge dette.

PayPal gjennomførte også nettopp en undersøkelse i Norge hvor det kommer fram at en fjerdedel av oss planlegger å kjøpe over halvparten av julegavene på nett, og det er billetter til forskjellige arrangementer, bøker og elektronikk som er de mest populære gavekategoriene.

Sannsynligheten er stor for at noen av disse kommer til å benytte seg av black week- og black friday-tilbudene i kommende uke, hvis de ikke allerede har kjøpt noe under black month-kampanjene.

Dinside har samlet ekspertenes beste tips for sikker netthandel fram mot jul.

Vi er «det svakeste leddet»

Ettersom forbrukerne handler fra flere nettbutikker, blir sikkerheten et viktig aspekt. Spesielt når forbrukerne kjøper gaver til familien, ønsker de å være sikre på at varen kommer fram i tide og at de forblir beskyttet dersom noe skulle gå galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer