Sparekonto

Ikke gå i sparekonto-fellene

Det er mange fallgruver å gå i når du skal plassere penger på sparekonto.

VERDITAP: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvorfor du taper på å ha alle sparepengene dine stående på bankkonto. Men noe bør du ha tilgjengelig på en konto, og da bør du påse at du velger den beste sparekontoen. Video: Stig Fiksdal Vis mer
Publisert

Du taper kjøpekraft på å ha sparepengene dine stående på en konto med lavere rente enn inflasjonen ellers i samfunnet, som DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer i videoen over.

Men du bør ikke sette alle sparepengene dine i fond, for det kan være greit å ha noe lett tilgjengelig på en vanlig sparekonto til uforutsette utgifter.

I tillegg er det lavere risiko for å tape pengene dine når de står på en konto, sammenlignet med i fond.

Start med en rentesjekk

Når det gjelder lån, er du gjerne svært bevisst på renta og søker etter den plasseringen som er billigst mulig. Med sparepengene er det motsatt, da bør du lete etter den plasseringen som gir deg høyest rente og avkastning.

Da er Finansportalen et greit sted å starte. Der kan du plotte inn sparebeløp og alder, samt velge om du vil ha sparekonto med flytende rente, fastrente, med eller uten bruksbegrensninger og så videre.

– Husk at 0,50 prosentpoeng høyere rente gir deg 500 kroner tjent for hver 100 000 du har på konto. Og, det beste av alt, å flytte sparekonto er det aller enkleste du kan gjøre med bankprodukter. Det er mye lettere enn å flytte fond, lån eller brukskonto, sier siviløkonom Hallgeir Kvadsheim til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer