Forsikring

Ikke gå på en smell når du tegner forsikring

Uansett om du skal forsikre innbo i boligen, bil eller din neste reise, bør du se på mer enn pris. Vi viser deg vilkårene du bør være ekstra oppmerksom på når du skal inngå én eller flere forsikringsavtaler.

SYDEN: Europeiske Reiseforsikring advarer nå om at en reise til røde land av kan koste deg dyrt. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert

Dersom du skal tegne forsikring, for eksempel på bolig eller bil, er det lurt å få tilbud og pris fra flere forsikringsselskap.

Men, du bør ikke utelukkende se på pris og undertegne avtale med det billigste selskapet. Vilkårene er like viktige som pris – ja, om ikke viktigere.

Det finnes mange knep i «forsikringsboka» for å gi nye kunder lavest mulig pristilbud, for eksempel ved å ha høye egenandeler, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

I det følgende har vi listet opp noen vanlige forsikringer flere forbrukere har, og hvilke tilhørende forsikringsvilkår du kan gjøre det lurt i å se ekstra nøye etter.

Innboforsikring

For å dekke skader på alt inni boligen, må du ha innboforsikring. Denne forsikringen bør du også ha om du er leieboer, da møbler, klær og annet som er ditt ikke dekkes av utleiers forsikring.

Bor du i leilighet, har nok borettslaget eller sameiet tegnet husforsikring, mens de enkelte beboerne må stå for egen innboforsikring.

Eier du huset selv og har egen husforsikring, er det lurt at du sjekker om husforsikringen også dekker innbo, eller om du må ha egen forsikring for dette, anbefaler Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer