Bitcoin-svindel på sms og mail

- Ikke gi fra deg person- og kontoopplysninger

I takt med at verdien til Bitcoin stiger, øker også antall henvendelser om svindel knyttet til kryptovalutaen.

SMS-SVINDEL: Flere svindelsaker knyttet til bitcoin har kommet fram de siste ukene. En Dinside-journalist mottok nylig denne sms-en. Norsis anbefaler deg å ikke følge lenker du får tilsendt på denne måten eller via e-post. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
SMS-SVINDEL: Flere svindelsaker knyttet til bitcoin har kommet fram de siste ukene. En Dinside-journalist mottok nylig denne sms-en. Norsis anbefaler deg å ikke følge lenker du får tilsendt på denne måten eller via e-post. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Én bitcoin er verdt over 16.000 dollar per fredag 5. januar, som er en stor vekst fra januar i fjor da kryptovalutaen konverterte til i overkant av 900 dollar.

Valutaveksten har åpnet øynene, og lommebøkene, til flere nordmenn, men i takt med interessen har også svindelsakene blitt flere.

I romjulen skrev NRK at flere Sparebank 1-kunder ble oppringt fra sveitsiske og tyske telefonnumre, hvor svindlere mente det hastet å investere i bitcoin. Noen bankkunder ga svindlerne tilgang til nettbanken sin, som for mange ble tømt med flere hundretusen kroner.

- Så lenge du ikke gir fra deg person- eller bankopplysninger, blir du ikke svindlet. Aldri gi fra deg slike opplysninger, sier Vidar Sandland, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (Norsis).

Finans Norge har ingen oversikt over omfanget av denne typen svindel, men informasjonsdirektør Tom Staavi er ikke overrasket av at noen utnytter hypen rundt kryptovalutaer.

Ligner annen finanssvindel

Norsis har ikke fått henvendelser om bitcoin-svindel, og Sandland tror at nordmenn flest ikke har et forhold til valutaen ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer