Ikke gi opp behandling

Depresjonspasienter som ikke blir friske av den første medisinen de prøver, har en stor sjanse for å bli friske av en annen.

Publisert
Sist oppdatert

Den største studien som noen sinne er gjort på behandling av depresjon, viser at man ikke trenger å gi opp depresjonspasienter hvis ikke behandlingen virker med en gang.

Blir friskeDette kan bety at halvparten av alle som lider av depresjon kan bli friske - ikke bare redusere symptomene - med rett medisin.

Tre tusen depressive pasienter i USA deltok i den todelte studien.

Forskerne anbefaler at depressive pasienter prøver et legemiddel i seks til tolv uker, for å sjekke om det virker. Dersom det ikke fungerer, bør de prøve et annet.

- Det er viktig å ikke gi opp hvis den første behandlingen ikke virker fullstendig eller skaper bivirkninger, sier John Rush, en av studielederne fra University of Texas Southwestern Medical Center, ifølge CNN.

Videre forskningI første del av studien, prøvde deltakerne et antidepressivt middel. To tredjedeler av disse ble friske.

I andre del tok forskerne for seg pasientene som ikke ble friske etter første runde. De hadde i gjennomsnitt vært depressive i 16 år, og to tredjedeler hadde andre mentale eller psykiske problemer i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer