- Ikke gi ungene TV

Tenåringer som har TV på rommet, er ofte mer usunne og får dårligere skolekarakterer enn jevnaldrende, viser en undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske forskere som står bak den nye undersøkelsen hvor rundt 780 ungdommer i alderen 15-18 år har blitt intervjuet om sine TV-vaner.

Fire av seks oppga at de hadde egen TV på rommet. Denne gruppen brukte fire-fem timer mer per uke foran TV-skjermen enn resten av ungdommene.

Les også: TV-slaver glemmer skolen

BarneVakten er en rådgivende organisasjon for barn og medier, og de er kjent med at dette fenomenet også finnes i Norge.

- Finn en balanse

- Kombinasjonen av at langt flere norske barnerom får TV-skjermer og et langt større TV- og filmtilbud rettet mot barn og unge resulterer i økt forbruk av skjermtid og mindre fysisk aktivitet. Det påvirker også samværsformen i familien, sier kommunikasjonssjef Øystein Samnøen til DinSide Helse.

Han understreker at dette bør sees i sammenheng med at stadig flere barn får egen PC med tilgang til internett på rommet, i tillegg til at mange barn med TV på rommet også har spillkonsoll. Les også: TV-titting gir tykke barn

- Når medietilbudet og medietilgangen øker drastisk, er det naturlig at medieforbruket øker. Dette vil igjen påvirke atferds- og aktivitetsmønstre hos barn og familier, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer