Ikke gjør dette hjemme!

Hjemmebehandlinger du bør styre langt unna.

DROPP DETTE: Smør på brannsår, whisky mot babytenner, tarmskylling, smelting av ørevoks og kolloidalt sølv. (Foto: Colourbox, Science Photo Library, Wikipedia (abundanthealth.com) og herbsgardenshealth)
DROPP DETTE: Smør på brannsår, whisky mot babytenner, tarmskylling, smelting av ørevoks og kolloidalt sølv. (Foto: Colourbox, Science Photo Library, Wikipedia (abundanthealth.com) og herbsgardenshealth) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte hjemmebehandlinger – som honning på sår og persille mot dårlig ånde – er harmløse.

Andre bør du styre langt unna.

Disse behandlingene er en bløff!

Helsenettstedet WebMD har bedt eksperter vurdere vanlige «gjør-det-selv-behandlinger».

Disse fem bør du i alle fall ikke prøve.

Styr unna disse metodene

1. Smør på brannsår

Smør bør aldri brukes på sår. Det er ikke sterilt og øker risikoen for infeksjoner.

Smør kan kjøle ned og lindre smertene, men denne effekten går over straks kroppsvarmen får det til å smelte, ifølge kirurg Robert Sheridan.

Andre hjemmebehandlinger mot brannsår som ikke bør prøves er tannpasta (som også øker faren for infeksjoner) og isbiter (som gjør huden så nummen at du gjerne ikke vil legge merke til symptomer).

7 førstehjelps-tabber

Gjør heller dette:Ved milde, moderate første- og annengradsforbrenninger, som ikke er større enn 7,5 centimeter i diameter, kan du bruke en reseptfri, antibiotisk brannsalve. Påfør salven på det brente området og dekk såret til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer