Visste du at tomaten kan ødelegge frukt og andre grønnsaker som oppbevares i nærheten?
Den inneholder nemlig plantehormonet etylen, som framskynder modningen hos frukt og grønnsaker.
Ligger tomaten nær andre grønnsaker som allerede er modne, bidrar den dermed til at disse råtner.
Hvor rent er kjøkkenet ditt? Ta testen her
Temperatur, luft og lys
Alle planter kan lage etylen, men konsentrasjonen av stoffet er ulik, slik at ikke alle typer frukt og grønnsaker i like stor grad framskynder modning og forråtnelse hos andre.
I likhet med tomater er imidlertid epler blant verstingene. Som hovedregel bør du uansett ikke lagre moden og umoden frukt og grønnsaker sammen.
I tillegg bør du tenke på temperatur, luftfuktighet, og lysforhold når du oppbevarer frukt og grønt.
Lav temperatur, god luftfuktighet og lite lys gir generelt sett gode lagringsforhold. Med andre ord er kjøleskapet et godt sted å være for frukt og grønnsaker.
Les også: Her er den største kjøleskapstabben
Ifølge Matportalen hører imidlertid tomat, agurk, artiskokk, fersk ingefær, auberginge og squash med til unntakene. Dette fordi disse grønnsakene som oftest skal gjennom en modningsprosess og dermed har godt av å oppholde seg i romtemperatur.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger