Ikke gjør inkassobransjen rikere

Landets inkassobyråer mottok 3,3 millioner nye saker i første halvår. Det er ny rekord, og faller du i denne gruppen kaster du penger ut av vinduet. Her er tipsene som redder økonomien.

Nordmenn skylder 66,8 milliarder kroner til inkassoselskapene. Det er 13.360 kroner i snitt per person.  Foto: Colourbox
Nordmenn skylder 66,8 milliarder kroner til inkassoselskapene. Det er 13.360 kroner i snitt per person. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt skylder inkassokundene 66,8 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Har du fått et krav fra et inkassoselskap gjør du lurt i å gjøre opp gjelden din med en gang.

Problemet blir nemlig ikke borte selv om du lar være å åpne posten eller kaster regningen i søpla, i stedet blir det bare dyrere jo lengre du venter.

Slik får du kontroll på økonomien

Det er i grunn enkelt. Ikke bruk mer penger enn du har. Innkjøp som ender med kredittfinansiering og inkassokrav er rett og slett penger ut av vinduet.

Ryddig økonomi:Sett opp budsjett og sørg for at du alltid har nok penger til å betale de faste regningene dine. Regningskonto er et godt hjelpemiddel.Planlegg innkjøpene dine. Det er en sammenheng mellom impulskjøp og betalingsproblemer.Sjekk hvor mye du kan spare med DinSides Sløsekalkulator. Ta-med-kaffe og røyk blir fort noen tusenlapper i året.Prøv et år med kjøpestopp. Seks av ti blir lykkelige av shopping, og mange kjøper bare for å kjøpe, selv om man egentlig ikke trenger det. Denne journalisten sparer over 50.000 på kjøpestopp i 2013. Finn heller andre hobbyer som gjør deg lykkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer