Ikke gjør som banken din sier

Det kan bli dyrt om du ikke rådfører deg med andre først.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Binde, eller ikke binde? Det har vært spørsmålet mange med boliglån har stilt seg de siste månedene. Det er ikke så vanlig å binde boliglånsrenta i Norge, men i det siste har interessen for fastrente økt også her til lands. Én av tre som tok opp boliglån i Fokus Bank i april, valgte fastrente på boliglånet, en markant økning fra i fjor.

Binde renta? Det kan virke skummelt. Derfor kan det virke intuitivt å begynne i det små.For ti år? - Er du gal. Fem år? - Jo, kanskje... Tre år? - Det høres fint ut. Det er jo ikke så langt frem i tid.

Dessverre vil ikke banken din protestere. Akkurat nå er det nemlig god butikk for banken om du binder boliglånsrenta for tre år. I det siste har DinSide fått flere henvendelser fra forbrukere som har blitt anbefalt tre års binding av boliglånsrenta. Tilbudet de har fått, har ligget et sted mellom 4,14 og 4,25 prosent, selv om noen banker nå så vidt snuser på 3-tallet på kortsiktig fastrente.Hvordan det vil gå med boliglånsrenta de neste årene, vet ingen med sikkerhet. Men vi vet at styringsrenta skal lengre ned. Vi vet også at Norges Banks prognoser anslår at renta skal ligge lavt frem til 2012, som jo er sånn omtrent tre år frem i tid. Med mindre vi får en norsk bankkrise, noe som ansees som svært lite sannsynlig, vil bankenes påslag ikke ligge på mer enn ett prosentpoeng. (I et velfungerende pengemarked har bankene vært nede på 0,25 prosentpoengs påslag.) Med andre ord går vi sannsynligvis en tid i møte der vi får rekordlave boliglånsrenter. Vi snakker tre blank, kanskje 2,5. Banken din har ingen annen informasjon enn dette. Hvorfor skal du da velge å ligge på 4,14?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.