Ikke gjør som dansken

Lurt trill rundt av utenlandsk lotteri. Nå sitter han i fengsel.

Hadde han enda prøvd lykken på skrapelodd. Foto: Colourbox.com
Hadde han enda prøvd lykken på skrapelodd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troen på at han hadde vunnet i et kinesisk lotteri, fikk en 40-årig mann fra København til å bevilge seg selv et millionlån fra en forening han var kasserer for, skriver danske Ekstrabladet.

Mannen har forklart at han var så blendet av å vinne toppgevinsten at han endte med å begå et underslag på 1,6 millioner kroner.

Den 40 år gamle mannen ble i dag fremstilt for dansk grundlovsforhør, hvor dommeren foreløpig ga mannen 13 dager i varetekt.

Les også: Ikke svar på dette brevet

Mannen er tidligere shippingassistent og fungerte som kasserer i en grunneierforening på Amager. Derfor hadde han også fri tilgang til pengekassen. I retten forklarte han at han i mars fikk en e-post som utropte han til vinner i et stor kinesisk lotteri. Mannen ble lovet en gevinst på 500.000 dollar, tilsvarende 3,4 millioner norske kroner. Men mannen ble bedt om å skatte av gevinsten først.

Derfor kom han inn i en ond sirkel hvor han stjal flere og flere penger fra foreningskassen som han sendte til folkene bak lotteriet - i håp om å få tilsendt den store gevinsten.

Nå sitter han i stedet bak lås og slå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer