Ikke gjør som dansken

Lurt trill rundt av utenlandsk lotteri. Nå sitter han i fengsel.

Hadde han enda prøvd lykken på skrapelodd. Foto: Colourbox.com
Hadde han enda prøvd lykken på skrapelodd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troen på at han hadde vunnet i et kinesisk lotteri, fikk en 40-årig mann fra København til å bevilge seg selv et millionlån fra en forening han var kasserer for, skriver danske Ekstrabladet.

Mannen har forklart at han var så blendet av å vinne toppgevinsten at han endte med å begå et underslag på 1,6 millioner kroner.

Den 40 år gamle mannen ble i dag fremstilt for dansk grundlovsforhør, hvor dommeren foreløpig ga mannen 13 dager i varetekt.

Les også: Ikke svar på dette brevet

Mannen er tidligere shippingassistent og fungerte som kasserer i en grunneierforening på Amager. Derfor hadde han også fri tilgang til pengekassen. I retten forklarte han at han i mars fikk en e-post som utropte han til vinner i et stor kinesisk lotteri. Mannen ble lovet en gevinst på 500.000 dollar, tilsvarende 3,4 millioner norske kroner. Men mannen ble bedt om å skatte av gevinsten først.

Derfor kom han inn i en ond sirkel hvor han stjal flere og flere penger fra foreningskassen som han sendte til folkene bak lotteriet - i håp om å få tilsendt den store gevinsten.

Nå sitter han i stedet bak lås og slå.

Les også: Pass deg for denne dama

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer