Ikke gled deg for tidlig

Skatteoppgjøret kan by på overraskelser - spesielt hvis du er samboer.

Skatteoppgjøret kan la vente på seg, og det skaper problemer for en del husholdninger. Foto: Per Ervland
Skatteoppgjøret kan la vente på seg, og det skaper problemer for en del husholdninger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn ser nå frem til skattepengene som kommer i juni. Den 24. juni sender Skatteetaten ut årets oppgjør - men ikke til alle. Hvor mange som vil få utsatt skatteoppgjøret til oktober, kan Skattedirektoratet ennå ikke svare på, men du kan være en av dem.

- Ja, det er alltid noe vi ikke blir ferdig med. Det trenger ikke være snakk om en komplisert selvangivelse, det kan rett og slett være fordi vi ikke har blitt ferdige, sier kundebehandler hos Skatteetaten.

I fjor fikk én av ti nordmenn utsatt oppgjøret til oktober. Skatteetaten opplyser at det foretas obligatoriske kontroller, og de som blir tatt ut på kontrollisten, må vente til høsten. Dersom det er forhold som krever nærmere saksbehandling, vil vedkommende også måtte vente til høsten.

Hvorfor får du mindre lønn i juni? Alt om feriepenger

Kjedelig for samboere

Er du gift, skal begge parter lignes samtidig, men dette gjelder ikke for samboere. Er du i et samboerforhold, kan sommerøkonomien ta en lei vending.

La oss se på et eksempel:Kari og Per er samboere med to barn og felles boliglån, men når selvangivelsen kommer, er alle renteutgiftene ført opp på Per. Disse skulle vært delt likt mellom Kari og Per, og begge endrer dette i selvangivelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer