Ikke glem dette!

Den nye selvangivelsen har bare med poster som myndighetene tror at du behøver. Det stiller større krav til deg. Hvilke poster er lettest å glemme?

Publisert

Hvordan din selvangivelse ser ut avhenger av hvor mye informasjon myndighetene har registrert på deg. For eksempel vil lønn, renter og gjeld normalt være utfylt på forhånd. I første omgang blir din oppgave kun å kontrollere om opplysningene stemmer.

For å få lavere skatt må du imidlertid selv passe på å stryke, forandre og føre opp nye og aktuelle poster. Her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Husk: Det er ditt ansvar å sørge for at du ikke glemmer inntekter og utgifter.

Vi har tatt utgangspunkt i noen av de postene som det er lett å overse når tidsfristen nærmer seg. For en fullstendig oversikt over alle fradrag bør du gå til Skatteetatens egne nettsider.

Pass på!

Kontroller om du har fradrag eller andre opplysninger som du må føre opp selv. Er dine faktiske utgifter i stilling eller arbeid større enn minstefradraget, kan du kreve fradrag for disse, i stedet for minstefradraget.

Minstefradraget blir beregnet automatisk, og utgjør summen av lønn, pensjon, underholdsbidrag, naturalytelser og overskudd på godtgjørelser. Minstefradraget er på 20 prosent av denne summen, maksimalt 32.600 og minimum kroner 3.700.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer