Abonnement

Ikke glem dette

1 av 5 har ett eller flere abonnementer de ikke benytter seg av.

ABONNEMENT: Mange har ett eller flere abonnementstjenester som de ikke benytter seg av. Foto: metamorworks / Shutterstock / NTB
ABONNEMENT: Mange har ett eller flere abonnementstjenester som de ikke benytter seg av. Foto: metamorworks / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sparebank 1 har sammen med Respons Analyse gjennomført en undersøkelse angående nordmenns holdninger og forhold til abonnementstjenester.

Funn fra analysen viser at 1 av 5 nordmenn har ett eller flere abonnementer de ikke benytter seg av.

– En forklaring på dette kan være at de fleste abonnementer har automatisk fornyelse hver måned, og man trekkes derfor automatisk. Hvis du ikke følger med på transaksjonene, så legger du kanskje ikke merke til det, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank 1 Utvikling.

Ta sommeropprydning

– Det er fint å ta en sommeropprydning nå som prisene har gått opp, sier Mesna.

Hvis man for eksempel bruker 1500 kroner på ulike abonnementer i måneden, og klarer å kutte dette ned til 700 kroner vil dette utgjøre omtrent 9000 kroner i året.

– Setter du av en time til å rydde opp i abonnementene dine, og det gjør at du for eksempel kan spare 9000 kroner vil det være en ganske god timelønn, sier Mesna.

– Se på hva du har behov for, råder hun.

Bra å kutte ned

Funn fra undersøkelsen til Sparebank 1 viser at 42 prosent har glemt at de har abonnementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.