Pensjonssparing for selvstendig næringsdrivende

Ikke glem pensjonssparing når du jobber alene

Så mye av lønnen bør du sette av til sparing.

PENSJONSSPARING: - Enkelte mener at 10 prosent av inntekten er et godt pensjonssparemål, uansett hvor man er i livet. Pensjonsøkonom ved Storebrand Livsforsikring, Knut Dyre Haug, mener at det kan være en grei pekepinn. Foto: NTB Scanpix.
PENSJONSSPARING: - Enkelte mener at 10 prosent av inntekten er et godt pensjonssparemål, uansett hvor man er i livet. Pensjonsøkonom ved Storebrand Livsforsikring, Knut Dyre Haug, mener at det kan være en grei pekepinn. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Jobber du som selvstendig næringsdrivende, enten i et enkeltpersonsforetak eller aksjeselskap, bør du på ingen måte glemme å spare til fremtiden, altså pensjonen.

Men, det er ikke nødvendigvis så enkelt å finne ut av hvordan man skal spare til pensjon på best mulig måte.

Så mye bør du sette av til pensjon

Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom ved Storebrand Livsforsikring AS, mener at det er altfor få selvstendig næringsdrivende som faktisk benytter seg av gode pensjonsordninger.

Men hvor mye du bør sette av i pensjonssparing hver måned, avhenger selvsagt av inntekt og hvilken økonomi du ønsker å ha som pensjonist.

- Enkelte mener at 10 prosent av inntekten er et godt pensjonssparemål, uansett hvor man er i livet. Dette inkluderer også nedbetaling av boliglån. Jeg mener at det kan være en grei pekepinn, sier Dyre Haug.

Men siden det er store forskjeller i sparebehovet fra person til person, anbefaler han å benytte seg av pensjonskalkulatorene som finnes på nettet for å sjekke hva du kan forvente å få i pensjon, og så planlegge ut i fra dette. Her kan du ta en kikk på Navs egen pensjonskalkulator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer