Kommentar

Ikke godta høyere rente enn dette

Det er på tide å ringe banken, igjen...

RENTEKUTT PÅ RENTEKUTT: Styringsrenta er på null, og boliglånsrentene stuper. Nå må du ta grep. Les hvordan i saken under. Foto: Eilin Lindvoll.
RENTEKUTT PÅ RENTEKUTT: Styringsrenta er på null, og boliglånsrentene stuper. Nå må du ta grep. Les hvordan i saken under. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg tok opp mitt første boliglån for nøyaktig ett år siden, var renta jeg fikk fra banken relativt lav med sine 2,48 prosent.

Men, én liten måned etter dette, fikk jeg mitt første rentevarsel, samtidig som sentralbanken begynte å øke styringsrenta. Før jeg visste ordet av det, var boliglånsrenta mi betraktelig høyere, og det lå i kortene at den skulle stige enda mer. Det gikk nemlig kjempebra med norsk økonomi.

Jeg slo meg til ro med at jeg som ung boliglånskunde aldri kom til å oppleve rentenedgang i lånets løpetid, slik som mine eldre, etablerte venner og kollegaer hadde.

feil går det an å ta.

Bare bunnoteringer

I skrivende stund er beste boliglånsrente 1,44 prosent når du låner til halvparten av boligens verdi, ifølge Finansportalen.

Norges Bank har nettopp satt ned styringsrenta til null prosent, noe som aldri har skjedd før. Bankene følger etter med kutt på kutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer