Dagligvarepriser

- Ikke helt «logisk»

Prisen ble rettet opp.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert

Det har vært mye fokus på matvarepriser den siste tiden, ikke minst i forbindelse med den varslede prisøkningen i dagligvarebutikkene i begynnelsen av februar.

Selv om mange av butikkene valgte å sette ned prisene igjen, er det fortsatt lurt å følge nøye med når du handler.

En gjenganger er å sjekke om refill-alternativet faktisk er billigere originalen, noe som ikke alltid viser seg å være tilfelle.

Så kan det også være penger å spare på å velge butikkenes eget merke fremfor en etablert produsent.

Minst krydderglass var dyrest

Tradisjonelt er det jo slik at det lønner seg så kjøpe den store forpakningen av noe, enten det er vaskemiddel, melk eller krydder. Eller?

Nettavisen har en sak på det de omtaler som «ulogiske priser» knyttet til nettopp krydder hos butikkjeden Extra, og viser til flere eksempler hvor man betalte mer for et lite glass enn for et stort. Det gjaldt blant annet paprikapulver, sitronpepper og grovmalt pepper.

I Nettavisens prissjekk kosta for eksempel et lite glass med paprikapulver fra Santa Maria 39,50, mens det store kosta 38,40.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer