Ikke kjøp aksjer av disse!

Kredittilsynet advarer mot 840 selskaper.

Han beit på! Slik ser det ut i "megler"-landskapet når du har kjøpt aksjer.
Han beit på! Slik ser det ut i "megler"-landskapet når du har kjøpt aksjer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kredittilsynet sier ikke rett ut at de er svindlere, men har lagt ut en liste over 840 selskaper som har tilbudt finansielle produkter uten å ha de nødvendige tillatelser.

Se Kredittilsynets liste her

Selger luft

Forretningsidéen til disse selskapene er i korthet å selge verdiløse aksjer eller andre verdipapirer. Etter at du har kjøpt, vil du motta kontoutskrifter som viser at aksjene stiger raskt i verdi. I løpet av bare én uke kan du ha hatt over 20% avkastning. Mange blir så begeistret over dette at de kjøper mer, ja ofte for ti ganger så mye som den initielle investeringen.

Til slutt vil du gjerne selge aksjene og inkassere gevinsten. "Meglerne" vil fraråde dette - det er ennå mye gevinstpotensiale igjen i aksjen. Om du likevel insisterer, vil prosessen bli dratt ut. Når du presser på, vil du en dag få vite at det har skjedd noe beklagelig med selskapet du investerte i. Dessverre er aksjene nå verdiløse.

LES MER: Selskapene som sender deg falske gevinstmeldinger

"Hot house"

I virkeligheten er det aldri handlet noen aksjer. Alle pengene du betaler inn går rett i lomma på bakmennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer