Ikke kjøp AMS-fond !

Fondsforvalterne er blant landets rikeste personer, men kan ikke garantere at sparepengene dine oppnår en avkastning bedre enn i banken, eller bedre enn totalindeksen på Oslo børs. Nå kan du kjøpe AMS-aksjene selv, og få den samme skattefordelen som i et AMS-fond.

Skal du spare penger, kjøp AMS aksjene dine selv. Foto: TG
Skal du spare penger, kjøp AMS aksjene dine selv. Foto: TG Vis mer
Publisert

I de siste årene har det vært en meget god utvikling på Oslo Børs, noe som har resultert i skyhøye lønnsutbetalinger til fondsmeglerne. Er du lei av at de tjener seg gode og fete på dine penger, kan du like godt gjøre jobben selv.

Finn 3 - 5 aksjer som høres spennende ut, innenfor bank, industri, IT og shipping og lag ditt eget aksjefond. Så lenge du ikke selger disse aksjene innen 4 år, får du den samme skattefordelen som å sitte på AMS- andeler i 4 år. Du kan kjøpe aksjer eller grunnfondsbevis for minimum 5000 kroner i skatteklasse 1, eller 10000 kroner i skatteklasse 2 hvert år, og få skattefradraget på henholdsvis 750 og 1500 kroner.

Gode Tider

Aksjefond er en miks av ulike aksjer som fondsforvalterne tror vil gi god avkastning i forhold til risikoprofilen aksjene har. Grunnen til at man velger aksjefond istedenfor en enkelt aksje, er den reduserte risikoen knyttet til å spre investeringen på flere aksjer. I tillegg kommer antagelsen om at aksjemeglere har større sjanse til å plukke vinneraksjer, enn noen andre.

Hele aksjemarkedet er egentlig et sjansespill, og hvilke aksjer som går opp og ned er det ingen som kan forutsi. En fondsmegler fungerer i mange tilfeller som en spåmann du betaler en avgift til for å gi deg veiledning. Denne avgiften er det eneste som er sikkert i aksjemarkedet, og når man leser at fondsmeglere topper listen over de høyeste lønningene i Norge kan det diskuteres om denne avgiften igrunn er litt for høy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer