Julegavehandel

Ikke kjøp dette i utlandet

Noen gaver gjør du klokt i å handle hjemme i Norge.

POLSK HELÅRSFAVORITT: Gdansk i Polen seiler opp som en av de mest populære reisedestinasjonene blant nordmenn hele året. Det er billig å fly hit, bo på hotell og spise ute. Men, lønner det seg å kjøpe årets julegaver her, for eksempel i butikkene på Dluga Street, som du ser på bildet? Foto: Shutterstock.
POLSK HELÅRSFAVORITT: Gdansk i Polen seiler opp som en av de mest populære reisedestinasjonene blant nordmenn hele året. Det er billig å fly hit, bo på hotell og spise ute. Men, lønner det seg å kjøpe årets julegaver her, for eksempel i butikkene på Dluga Street, som du ser på bildet? Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert

Før kunne vi reise til utlandet og se at alt var billigere der. Slik er det ikke lenger.

- Krona har nådd ny bunn mot euro og dollar. Både dollar- og eurokursen er blitt veldig sterk, mens krona har svekket seg, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea til Dinside.no, og ramser opp:

Du må nå ut med 10,25 kroner for én euro, og 9,22 kroner for én dollar. Bare det siste året har krona svekket seg om lag sju prosent mot euro og elleve prosent mot dollar. Britiske pund er også blitt veldig dyrt, tidligere i uka måtte du ut med 11,90 kroner for ett pund.

Det er imidlertid viktig å merke seg at krona normalt vil svekke seg mot slutten av året, legger hun til.

Hit reiser vi

Nå er det altså dyrere for oss nordmenn å feriere i utlandet, og da særlig i England og i land som har euro og dollar. Likevel vil vi ut og reise i tiden framover. Ifølge Finn.no, er følgende sju reisemål flest har bestilt flybillett til i november og desember:

  1. Bangkok
  2. London
  3. Gran Canaria
  4. Manchester
  5. København
  6. Dubai
  7. Gdansk

Og, når vi først skal ut og reise tett opp under jul, vil nok flere av oss benytte sjansen til å finne noen av årets julegaver i utlandet. Hvorvidt det lønner seg med julegaveshopping i utlandet nå, er et annet spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer