Ikke kjøp dette

Ulovlig er det også.

BILLETTSALG: Det er ulovlig å selge en konsertbillett dyrere enn utsalgspris. Foto: Shutterstock / NTB
BILLETTSALG: Det er ulovlig å selge en konsertbillett dyrere enn utsalgspris. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens samfunn går enkelte ting fort viralt og blir dermed utsolgt på kort tid. Dette skaper en økt etterspørsel, og personer som har fått tak i produktet selger det gjerne videre for en høyere pris enn de kjøpte der for.

Men hva kan man egentlig selge dyrere?

- I utgangspunktet er det ikke noe i veien for å selge ting som ellers er utsolgt til høyere pris. Mekanismene for tilbud og etterspørsel vil kunne drive opp prisen for varer det er knapphet ved, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

- Vi så dette med PlayStation 5 for noen år siden, og det samme skjer med både klær og sko som selges i begrenset opplag, forteller han videre.

Finnes unntak

Mange konserter og idrettsarrangementer blir fort utsolgt. Det skaper et marked for å selge billetter mye dyrere enn utsalgspris.

- Denne typen billettsalg er forbudt i den såkalte svartebørsloven. Loven inneholder et forbud mot å selge billetter til slike kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den som er angitt på billetten fra arrangørens side eller det som billetten første gang ble solgt for, sier Iversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer