Ikke kjøp disse platene

MUSIKK: Kjøper du en kopi-beskyttet CD-plate er det ikke sikkert den virker i bilen, på PCen eller i din bærbare spiller. Er du lei av å bli lurt? Her er oversikten over de ”beskyttede” platene.

Publisert
Sist oppdatert

Dessverre kan det virke som om platebransjen har glemt at det er kunden som skal stå i fokus. Ved å gjemme seg bak vignetten ”piratspøkelset” har de i stedet brukt tiden på gjøre det vanskelig for kunden. Da er det ikke rart om salget synker.

CD-plater i Norge med kopibeskyttelse

En kjapp rundspørring i DinSides lokaler viser at dette er noen av platene vi har hatt problemer med å spille av i våre bilstereoer og datamaskiner:Madrugada – GritKent - Vapen og AmmunitionRobbie Williams – EscapalogyShelby Lynnes - Identity CrisisRadiohead - Hail To The ThiefBertine Zetlitz - Sweet InjectionsPhil Collins – TestifyShakira - Laundry Service.For at ikke du skal kjøpe en plate du ikke får brukt, oppgir heldigvis enkelte nettbutikker hvilke plater som er kopibeskyttet. AkersMic.no er blant butikkene som fortjener honnør for følgende advarsel på platene til Madrugada, Bertine og Shakira: ”OBS! Dette albumet er kopibeskyttet, og kan ikke spilles av på PC/MAC eller CD/DVD-ROM."

Har du kjøpt en kopi-beskyttet plate uten å vite om det, er vårt råd klart: Bytt platen i butikken - og klag til plateselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer