Ikke kjøp klokke her!

Nye svindelsider lokker med billige luksusklokker.

FACEBOOK: Sider som dette kaller seg gjerne ett eller annet med «klokke» eller «watch». Foto: Skjermdump tatt av Jon Henrik Haraldsen, fra Tidssonen.no
FACEBOOK: Sider som dette kaller seg gjerne ett eller annet med «klokke» eller «watch». Foto: Skjermdump tatt av Jon Henrik Haraldsen, fra Tidssonen.no Vis mer

Av Jon Henrik Haraldsen/Tidssonen.no: Vi ser stadig vekk tilsynelatende norske nettsteder som lokker med sterkt rabatterte luksusklokker, og spesielt Facebook blir ofte brukt aktivt som markedsføringskanal, under relativt generiske navn som «Klokke Norge» og «Watch Norge».

Med bilder og tekst hentet fra offisielle presse- og produktbilder, reklameres det tilsynelatende for kjente merkevarer fra Omega, Rolex, TAG Heuer og IWC.

LES OGSÅ: Falske Mulberry-vesker på Facebook

Det dreier seg altså om sveitsiske luksusklokker, som typisk har en pris fra omkring 20.000 kroner og oppover, og som ordinært tilbys gjennom et nøye utvalgt nettverk av autoriserte forhandlere.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de annonserte prisene, som oppgis å være fra fantastiske minus 90 prosent i rabatt, har fått en del oppmerksomhet fra optimistiske og prisbevisste kjøpere.

Det er imidlertid et stort problem: Dette er ren svindel.

LES OGSÅ: Ikke smart å kjøpe klokke i utlandet

Flere nordmenn trolig lurt

Dessverre er det trolig nordmenn som allerede har latt seg lure.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer