Ikke kjøp MasterCard-gavekort fra DNB

Unødvendige gebyrer og bare 12 måneders gyldighet.

Bare tull: Skal du gi bort en pengegave til jul, finnes det utvilsomt bedre alternativer enn MasterCard gavekort fra DNB. Gi heller bort kontanter eller sett et beløp rett inn på sparekonto.   Foto: Tuva Moflag
Bare tull: Skal du gi bort en pengegave til jul, finnes det utvilsomt bedre alternativer enn MasterCard gavekort fra DNB. Gi heller bort kontanter eller sett et beløp rett inn på sparekonto. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sitt gavekort fra MasterCard forsøker DNB å kapre sin del av julebudsjettet ditt:

Her er den perfekte gaven til den som har alt, skriver banken på sine nettsider. For kortet betaler du 50 kroner, og da gir DNB en reklamelue med på kjøpet.

Vi finner derimot lite som er perfekt med dette produktet, og anbefaler at du tenker deg om en ekstra gang før du gir bort et dyrt og dårlig gavekort til jul.

Unødvendige gebyrer

Til tross for at et MasterCard-gavekort i praksis er et innskudd du ikke får renter på, har gavekortet likevel gebyrstruktur som et ordinært MasterCard.

Varekjøp i Norge er riktignok gebyrfritt, men det påløper et valutapåslag på 1,75 prosent ved varekjøp i utlandet. Uttak i minibank belastes med 30 kroner pluss en prosent av uttaksbeløpet. Tar du ut penger over skranke er gebyret 75 kroner pluss en prosent.

– Hovedpoenget med et gavekort er å gi muligheten til å bruke kortet når man handler, ikke heve kontanter først for så å handle. Derfor er det gratis å betale med kortet over store deler av verden. Så dette er et trygt og sikkert alternativ til å gi kontanter, sier Aud-Helen Rasmussen i DNB til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer