Ikke kvikk av kaffekick

Klarer du ikke våkne før du har fått i deg en kopp kaffe om morgenen? Vel, det er bare innbilling, skal vi tro britiske forskere.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er morgen. Det er mørkt og kaldt, og mest av alt har du bare lyst til å gjemme deg under dyna igjen. Men du haler deg inn på kjøkkenet og setter på kaffekokeren. Lukten av den ferske kaffen setter deg straks i sving, og etter første slurk er du våken som et utpreget A-menneske og klar for en ny dag.

Avhengig av morgenkaffen? Du er i så fall ikke den eneste. Mange tror at dette er noe de rett og slett ikke klarer seg uten, men ifølge britiske forskere gir ikke morgenkoppen deg det kicket som du tror den gjør, skriver News-Medical.Net.

Noen forskere hevder det er sunt med en kaffepause:

Forskerne ved Bristol University mener at koffein kan lette abstinenssymptomer som bygger seg opp gjennom natten, men den kan ikke gjøre deg og meg mer våken enn normalt.

Du blir avhengig- Mange drikker kaffe eller te og mener de våkner av det, og nettopp av den grunn fortsetter de å drikke det, for å holde dem våken. Men forskning tyder på at regelmessig forbruk av kaffe gjør deg avhengig. Gjennom natten forsvinner koffeinet fra kroppen, og på morgenen vil mange oppleve abstinenssymptomer, forklarer studieleder professor Peter Rogers til avisen Life Style Extra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer