Ikke la banken fange deg

Har du noen gang vurdert å bytte bank? Svaret er sannsynligvis ja, men har du gjort det...nei. Mye kan sies om bankenes såkalte kundefordelsprogrammer. Men ett er sikkert: de gjør terskelen for å bytte bank høyere.

Banken ønsker å binde deg som kunde gjennom fordelsprogrammer. Lar du deg binde?
Banken ønsker å binde deg som kunde gjennom fordelsprogrammer. Lar du deg binde? Vis mer
Publisert

Banker gjør det, forsikringsselskaper gjør det, butikkjeder gjør det - til og med frisører gjør det. De ønsker å fange deg. Bare de har byttet ut lassoen med "kundelojalitetsprogram". Når de snakker med deg heter det riktignok "kundefordelsprogram" eller kvantumsrabatt. Som forbruker bør du alltid være mistenksom.

DnBs "Total", Sparebanken NORs "Totalkunde", Storebrand Banks "Total+", Sparebank 1s "PLUSS-program" - kjært barn har mange navn. Innholdet i de ulike "fordelsprogrammene” varierer sterkt og er derfor vanskelige å sammenlikne. Heldigvis for de aller fleste betyr ikke dette så mye. Målt i kroner og øre er det renten på lån, renten på innskudd og hva banken koster i den daglige bruk som betyr noe.

For å illustrere dette lager vi et regnestykke der vi tenker oss et typisk kundefordelsprogram hos en av de norske bankene. Vi hare bare tatt med fordeler som du med stor sannsynlighet vil få utbytte av.

(de fleste programmer inneholder en hel rekke andre, men mindre betydningsfulle eller mindre bankrelaterte produkter som rabatt på reiser og restauranter, nødkontanter i utlandet, 24 timers sperretjeneste, kundemagasin osv)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer