Ikke la barna høre på dette!

Kan føre til tidlig sexdebut.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedverdigende, seksuelle sangtekster kan lede til tidlig sexdebut blant ungdom.

Det hevder en ny studie publisert i aprilutgaven av fagtidsskriftet American Journal of Preventive Medicine.

Les også: Depper etter tidlig sexdebut

Tidlig seksuelt aktive

I USA blir omtrent 750 000 tenåringsgraviditeter rapportert årlig. Alarmerende studier viser også at opptil 25 prosent av unge jenter i landet har hatt en seksuelt overførbar infeksjon.

Forskere og offentlige helsemyndigheter er derfor ute etter å identifisere faktorer som kan påvirke den seksuelle atferden blant ungdom.

Les også: Blir fulle for å få sex

Framskyver debut

Nå hevder en ny studie ved University of Pittsburgh School of Medicine at nedverdigende, seksuelle sangtekster kan være en medvirkende årsak til tidlig sexdebut.

711 niendeklasseelever (14-15-åringer) fra tre store byskoler deltok i undersøkelsen. De oppga både hvor lenge de hørte på musikk hver dag, hvem som var deres favorittartist og om de var seksuelt aktive.

Resultatene viser at de som foretrakk musikk med nedverdigende, seksuelle referanser oftere hadde hatt samleie eller deltatt i andre seksuelle aktiviteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer