Ikke la bildene dø

DIGITALE BILDER: Også på bildefronten er framtiden digital. Nå fotograferer vi barn og barnebarn med små og sexy digitale kameraer. Men holder de digitale bildene like lenge som vanlig film?

Publisert
Sist oppdatert

Lavere priser og bedre teknologi har gjort at stadig flere går over fra filmbaserte til digitale kameraer: I fjor var hvert tredje kamera som ble solgt i Norge et digitalkamera. Hittil i år er nesten halvparten av den digitale typen.Men hva bør du huske på når du har kjøpt et digitalkamera?

Alle som har jobbet en del med datamaskiner, vet at de dessverre ikke er like stabile som reklamen skulle tilsi. Og har du først mistet et dagsverk på et datakræsj lærer du raskt å ta hyppige sikkerhetskopier av dokumentene dine.

Fil = sikkerhetskopi

Bilder du tar med et digitalkamera lagres i minnekortet, og overføres så til datamaskinen din. I stedet for å få en ”back-up” i form av negativer, vil du altså kun sitte igjen med en datafil lagret på harddisken.

Så lenge datamaskinen din fungerer, er harddisken et trygt oppbevaringssted. Problemer oppstår først dersom datafilen blir ødelagt. Dette kan skje hvis du blir utsatt for et virusangrep, eller harddisken din kræsjer.I så fall vil bildene være tapt for godt.

For å være på den sikre siden må du derfor ta sikkerhetskopier av bildene dine, og lagre disse på et trygt sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer