Ikke la deg lure av kataloghaiene

Virke advarer mot henvendelser om dyre katalogoppføringer.

KAST I SØPLA: Mottar du henvendelser om oppføringer i diverse katalogregistre på nett, lønner det seg å være skeptisk og lese det med liten skrift. Foto: KRISTINA PICARD/ILLUSTRASJON
KAST I SØPLA: Mottar du henvendelser om oppføringer i diverse katalogregistre på nett, lønner det seg å være skeptisk og lese det med liten skrift. Foto: KRISTINA PICARD/ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå går arbeidsorganisasjonen Virke ut og advarer mot selskaper som forsøker å få firmaer til å kjøpe katalogoppføringer. Er du ikke obs risikerer du å binde deg til oppføringer som kan koste firmaet ditt tusenvis av kroner.

- Vi får ukentlig henvendelser fra firmaer som har mottatt slike «tilbud», forteller Thor Martin Bjerke, sikkerhetsrådgiver i Virke til Dinside.

Dinside har flere ganger tidligere omtalt såkalte kataloghaier, som er ekstra ivrige om våren og forsøker å få norske selskaper til å betale dyrt for oppføringer i blant annet forskjellige nettkataloger.

Nei, du skylder ikke dette selskapet penger

Se opp for disse selskapene

Nå skal det blant annet være snakk om et tysk selskap som dukker opp hvert år på denne tiden. Dersom en mottaker sender det tilsendte skjemaet i retur, binder de seg til å betale 982 euro årlig i tre år for en oppføring hos selskapet.

Det er nesten 24.000 kroner rett ut av vinduet.

Dette er kun ett av flere eksempler Virke kjenner til og advarer mot.

- Det er et nederlandsk selskap som holder til i Utrecht, samt de tyske selskapene TVV og DAD vi får mange henvendelser om, det siste står blant annet bak Norsk Internett Register, forteller Bjerke, et selskap Dinside har omtalt tidligere som en av gjengangerne innen denne typen selskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer