Ikke la deg lure av "Marcus"

Betal for leiligheten først, motta nøklene etterpå, heter det i annonsen. Nå er han anmeldt.

’Marcus’ oppgir verken telefonnummer eller adresse. Hvis man trykker på ’send epost’-lenken, kan man gi ham beskjed om at han er interessert i leiligheten i Bogstadveien. Faksimile: Finn.no Foto: Faksimile: Finn.no
’Marcus’ oppgir verken telefonnummer eller adresse. Hvis man trykker på ’send epost’-lenken, kan man gi ham beskjed om at han er interessert i leiligheten i Bogstadveien. Faksimile: Finn.no Foto: Faksimile: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ting er rett og slett for godt til å være sant, som en 3-roms leilighet i shoppinggata Bogstadveien på Oslo Vest, for bare 9000 kroner måneden.

I leien er det blant annet inkludert bredbånd, strøm og varmtvann, og leiligheten er ifølge utleier, "ganske nyoppusset".

Problemet er at det rett og slett ikke finnes noen leilighet. Bak det finurlige svindelforsøket står svenske "Marcus".

Ikke første gang

Finn.no er obs på svenskens svindelforsøk, og forsøker å stoppe annonsene hans så tidlig som mulig. De setter også pris på tips fra publikum. Fem-seks stykker som antageligvis har blitt lurt til å betale svensken, har anmeldt ham.

- Han er politianmeldt. Dette er ikke første gangen han prøver seg, han har også tidligere annonsert med leiligheter han ikke har. Vi sperrer profilen hans, og deretter bytter han identitet. Heldigvis er det få som driver med denne typen svindel, det er noen faste typer, blant annet en bilselger fra Son, sier Frode Nordseth, økonomidirektør i Finn.no.

500 forsøkt svindlet om dagen på Finn.no i fjor

Den store haken ved leiligheten som "Marcus" leier ut, er at du må betale leie, for deretter å få nøklene. Han oppgir at han heller ikke kan holde visning siden han har flyttet hjem til Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer