Det «fri fart ut året»-reklamene ikke forteller deg

Ikke la deg lure av operatørenes triks

KOMMENTAR: Roper høyt om ubegrensa datahastighet, men holder kjeft om veldig mye annet.

FRI FART UT ÅRET: Svært mange mobiloperatører, nesten alle, reklamerer med «fri fart ut året». Men dette bør du se bort fra, av flere grunner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRI FART UT ÅRET: Svært mange mobiloperatører, nesten alle, reklamerer med «fri fart ut året». Men dette bør du se bort fra, av flere grunner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å velge mobilabonnement er forferdelig vanskelig.

Skal du plukke vinnerne av Dinsides pristester? Den med best dekning? Fri EU-roaming? Eller den med de raskeste datahastighetene?

Enda vanskeligere blir det med kampanjer – og er det noe mobiloperatører elsker, er det kampanjer. «Fri fart ut året», for eksempel, som en hel haug operatører kjører akkurat nå.

Mobilabonnementer har lenge hatt bremseklosser på hvor raskt du kan laste ned data over mobilnettet. Jo mer du betaler, jo høyere hastighet. I kampanjeperioden er disse bremseklossene fjernet – på alle abonnementer.

Det er flere grunner til at disse kampanjene er, i beste fall, problematiske. Og at du burde se helt bort fra dette lokkemiddelet når du velger ny operatør.

#1: Alle tilbyr det samme

En vare som alltid er på tilbud, er aldri på tilbud. Og har alle mobiloperatører den samme kampanjen, kan det knapt kalles en kampanje.

Slik er det praktisk talt nå. Det har Telia og Telenor, som leverer nettene, sørget for. Det er nemlig de som har fjernet bremseklossene – ikke de ulike mobilselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer