Ikke la deg lure av prislappen

Dårlig prismerking er fortsatt et problem i butikkene.

Nei, kilosprisen for stjernebacon på Ica Supermarked er ikke 186 kroner. Prisen du betaler i kassen er 229 kroner per kilo.
Nei, kilosprisen for stjernebacon på Ica Supermarked er ikke 186 kroner. Prisen du betaler i kassen er 229 kroner per kilo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken publiserte DinSide en ny matvarepristest. Gjennom våre omfattende pristester ser vi gang på gang at prisene på merkelappene ikke stemmer overens med prisen en betaler i kassen. Dette var også tilfelle denne gangen.

23 prosent dyrere enn på prislappen

Det verste eksemplet vi fant var på Ica Supermarked. Der annonserer de Gilde Stjernebacon for 186 kroner per kilo. Denne prisen virker mistenkelig lav, med tanke på at konkurrerende butikker selger den samme type bacon for mellom 210-230 kroner kiloen.

Og prisen er for god til å være sann. For dersom en tar en titt på pakken ser en at den virkelige kiloprisen er 229 kroner kiloen - altså over 23 prosent mer enn det som er opplyst på merkelappen.

Vi har sjekket to forskjellige Ica Supermarked, og begge butikkene annonserer Stjernebacon til 186 kroner per kilo, mens begge butikkene selger produktet for 229 kroner kiloen. Vi har dessuten sjekket prisen i kassen, for å dobbeltsjekke at det er prisen på pakken og ikke prislappen som er gjeldende.

- Beklagelig glipp

Informasjonsrådgiver Bjørnar Mickelson i Ica Norge beklager at kundene har betalt for mye for varen i butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer