Ikke la deg lure av "salget"

Butikkene glemmer førpris på salgsvarene, og slett ikke alle varer er satt ned i pris.

SE ETTER FØRPRIS: Det skal stå førpris på salgsvaren, men mange butikker slurver med nettopp dette.(Illustrasjonsfoto)  Foto: Skeidar/Ikea/Bolia
SE ETTER FØRPRIS: Det skal stå førpris på salgsvaren, men mange butikker slurver med nettopp dette.(Illustrasjonsfoto) Foto: Skeidar/Ikea/Bolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet la i dag fram sine halvårstall for de seks første månedene i 2011.

Den ferske statistikken viser at svært mange av de totalt 4.101 klagene gjelder villedende markedsføring. Det klages spesielt på en rekke større sportskjeder, interiør- og møbelbutikker.

– Vi får mange klager på at markedsføringen ikke følger kravet om å oppgi førpris på varer som hevdes å være på salg, forteller Forbrukerombud Gry Nergård. Dermed er det slett ikke sikkert at varen du kjøpte til halv pris egentlig var satt ned i pris.

Ingen reell salgspris

DinSide skrev nylig om at det kan være mye å spare ved å handle på salg. Men dette avhenger av at du får riktig prisinformasjon i butikkene, og ikke blir lurt av markedsføringen.Forbrukerombudet har tidligere har tatt runden i butikkene for å sjekke om priser under salg er lavere enn førprisen. Da har det vist seg at mange butikker sliter med å dokumentere at prisen på salgsvarene faktisk er satt ned.

– For å kunne si at en vare er satt ned i pris, stilles det krav om å ha solgt et visst antall av varen til en pris som dermed kan kalles førpris. Vi har dessverre sett at det er vanskelig for mange å kunne dokumentere at varene er satt ned i pris, her sliter mange bransjer med å holde tunga rett i munnen, sier Nergård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer